Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή.

Ηράκλειο οδηγός

Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή. ΛΟΤΖΙΑ
Η λέσχη των Βενετών ευγενών του Χάνδακα έπαιζε πάντα σπουδαίο ρόλο στη διοικητική και κοινωνική ζωή της πόλης. Το κτίριο ήτα διώροφο με ορθογώνια κάτοψη και είχε ανοιχτή στοά στο ισόγειο, σχεδιασμένο με 2 διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: Δωρικό για το ισόγειο και Ιωνικό για τον όροφο. Το κτίσμα καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε 3 φορές. Ο Francesco Morosini ανακατασκεύασε τη Λότζια στη θέση όπου σώζεται σήμερα, με την προσθήκη ενός νέου κτίσματος για τη φύλαξη όπλων, την Armeria, όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δημαρχείου της πόλης.Ηράκλειο οδηγός

Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Είναι το κατεξοχήν Μουσείο Μινωικού Πολιτισμού. Στέγασε πολύτιμους θησαυρούς έως το 1937. Το 1951 άρχισαν οι εργασίες για την επανέκθεση και παρουσίαση των ευρυμάτων από τον καθηγητή Ν. Πλάτωνα και το 1952 εκτέθηκαν ανεκτίμητα αντικείμενα.Το μουσείο περιλαμβάνει 20 αίθουσες.Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι: Δίσκος της Φαιστού, Τοιχογραφίες ταυροκαθαψιών, Χάλκινα αγαλματίδια, Άγαλμα Αφροδίτης. Τα εκθέματα είναι κατά χρονική αλληλουχία αρχίζοντας από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι τη Ρωμαϊκή (4ος αιώνας). Ηράκλειο οδηγός, πόλης

Η ΚΡΗΝΗ “MOROSINI
Η Κρήνη “Morosini” ή Λιοντάρια αποτελούσε μαζί με το αντίστοιχο υδραγωγείο ένα σημαντικό τεχνικό και αισθητικό επίτευγμα.Ο γενικός προβλεπτής Francesco Morosini με τους μηχανικούς Zorzi Corner, Rafaello Monnani και Fransesco Basilicata έφεραν το νερό από τους πρόποδες του Γιούχτα κατασκευάζοντας διάφορα τεχνικά έργα, επάνω στα οποία διαμορφώθηκε ο αγωγός προσαγωγής του νερού. Η Κρήνη εγκαινιάστηκε με μεγάλη επισημότητα το 1628.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Μόλις 15 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, στη Μυρτιά, εκεί που οι δρόμοι κρασιού συναντούν τον λόγο του Καζαντζάκη και το ήρεμο Κρητικό τοπίο σμίγει με την αυθεντική φιλοξενία, λειτουργεί από το 1983 ένα μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα του Ζορμπά και του Τελευταίου Πειρασμού. Μέσα σ’ ένα χώρο όπου εναλλάσσονται το φως και η σκιά, επιφυλάσσεται στους επισκέπτες ένα γοητευτικό ταξίδι στον βίο και τους στοχασμούς του συγγραφέα, μέσα από επιστολές και ημερολόγιά του, προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια των ταξιδιών του, δυσεύρετες φωτογραφίες, θεατρικό και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-741689 2810-741689 και στην ιστοδελίδα: https://www.kazantzaki.gr

ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή. Το Κρητικό κρασί, συνδεδεμένο με την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης παράγεται με μεράκι από γενιές, γαλουχημένες εδώ και 4.000 χρόνια περίπου και διεκδικεί επάξια τη θέση που του ανήκει στη διεθνή κοινότητα. Προσφέρει ποικιλίες εξαιρετικές, εναρμονισμένες με τις ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, τον ήπιο χειμώνα, το θερμό – ξηρό καλοκαίρι, την ηλιοφάνεια, τη δροσιά, συνθήκες που συνθέτουν ένα άνετο βλαστικό κύκλο δημιουργώντας το “νεκταρ” που ικανοποιεί όλα τα γούστα, αναδεικνύει τις γεύσεις της πιο πλούσιας και υγιεινής κουζίνας του κόσμου, παρέχει ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως μείωση της θνησιμότητας, προστασία διαφόρων νόσων, πρόληψη του καρκίνου κ.α.

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Αποτελεί βασικό είδος της πλέον διάσημης Μεσογειακής και κυρίως Κρητικής διατροφής. Ο λόγος για το παρθένο ελαιόλαδο, το φυσικό αυτό χυμό με την τεράστια θρεπτική αξία, που βάση άπειρων παγκόσμιων επιστημονικών ερευνών προλαμβάνει σημαντικά νοσήματα, εγγυάται μακροβιότητα, ευεξία, ενέργεια, προϋποθέτει μια λεπτή σιλουέτα. Η ιστορία της ελιάς και του λαδιού είναι συνδεδεμένη με τη μακραίωνη ιστορία της Κρήτης, που χιλιάδες χρόνια πριν θεμελίωσε τον Δυτικό Πολιτισμό και οριοθέτησε την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Τόσο οι ιδανικές εδαφολογικές όσο και οι κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, η πλούσια ηλιοφάνεια, ο συνδυασμός βουνού και θαλάσσιας αύρας, το ήπιο κλίμα όλο το χρόνο, κάνουν το νησί τον απόλυτα κατάλληλο βιότοπο για την καλλιέργεια της ελιάς και ευνοούν την παραγωγή ελαιολάδου κορυφαίας ποιότητας.
Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή. Ο τουρισμός συντελεί στην οικονομική ανάπτυξη του νομού. Περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Κνωσός, η Φαιστός, η Γόρτυνα, η Τύλισος και τα Μάλια, προσελκύουν αρχαιολάτρες και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, οι παραλίες και τα τουριστικά καταλύματα σε τόπους όπως τα Μάταλα, το Μαλεβίζι και τη Σητεία αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Ηράκλειο οδηγός, όμορφης πόλης και 1 επιλογή. Η Κρήτη συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μιας και κατέχει μια πολύ σημαντική γεωγραφική θέση που για αιώνες ήταν πόθος πολλών λαών. Η ενοικίαση αυτοκινήτων, με αφετηρία το Ηράκλειο, αποτελεί κύρια επιλογή του κάθε ταξιδιώτη.